GarantiePlus

(Verlengde Fabrieksgarantie)

Met GarantiePlus verleng je de garantietermijn van jouw auto. Tot hoe lang en met welk jaarkilometrage je de garantie kunt verlengen is afhankelijk van het merk en model van de auto. GarantiePlus kan door de eerste eigenaar worden afgesloten tot 2 maanden voor het einde van de fabrieksgarantie. Het contract eindigt als leeftijd óf kilometerstand bereikt is. Beschikbaarheid afhankelijk per model.

Auto's vóór 1 jaar Auto's na 1 jaar
Voor auto’s tot één jaar is GarantiePlus
voordeliger en alleen te koop bij de dealer

Voor auto’s na één jaar en tot 2 maanden voor het einde van de fabrieksgarantie is GarantiePlus alleen te koop via RCI.
 Je kunt GarantiePlus aanvragen door het onderstaande formulier te downloaden, in te vullen en terug naar ons te sturen.

Zoek je Renault-dealer Download aanvraagformulier

 

Overige documenten:

• Prijs overzicht
• Algemene voorwaarden
• GarantiePlus verzekeringskaart

 

 

Route Service+

(Pechhulp)

Met Renault Route Service+ kun je je verzekeren van uitgebreidere pechhulp tijdens de fabrieksgarantie periode én na afloop van de fabrieksgarantie. Heb je nog fabrieksgarantie, dan kun je jezelf voor € 14,95 uitgebreider verzekeren*. Je sluit al vanaf € 54,95 per jaar Route Service+ af.

Het is momenteel alleen mogelijk om Route Service+ (pechhulp) via de dealer te kopen.

Zoek je Renault-dealer

*Voor Renault-modellen met 3 jaar fabrieksgarantie geldt in het derde jaar een prijs van € 44,95.

GarantiePlus

(Verlengde Fabrieksgarantie)

Met GarantiePlus verleng je de garantietermijn van jouw auto. Tot hoe lang en met welk jaarkilometrage je de garantie kunt verlengen is afhankelijk van het merk en model van de auto.GarantiePlus kan door de eerste eigenaar worden afgesloten tot 2 maanden voor het einde van de fabrieksgarantie. Het contract eindigt als leeftijd óf kilometerstand bereikt is. Beschikbaarheid afhankelijk per model.

Auto's vóór 1 jaar
Voor auto’s tot één jaar is GarantiePlus
vordeliger en alleen te koop bij de dealer
Zoek je Renault-dealer

 

Auto's na 1 jaar

Voor auto’s na één jaar en tot 2 maanden voor het einde van de fabrieksgarantie is GarantiePlus alleen te koop via RCI.
 Je kunt GarantiePlus aanvragen door het onderstaande formulier te downloaden, in te vullen en terug naar ons te sturen.

Download aanvraagformulier

 

Overige documenten:

• Prijs overzicht
• Algemene voorwaarden
• GarantiePlus verzekeringskaart

 

 

Contact

Mogelijk wordt je vraag al beantwoord in de veelgestelde vragen .
Liever contact met een medewerker? Dan kun je via de onderstaande e-mailadressen contact opnemen met onze klantenservice.

Wij streven ernaar jouw vraag of opmerking zo spoedig mogelijk te behandelen.

Per e-mail zijn we bereikbaar :
- Voor vragen over Route Service+ op routeservice.nl@rcibanque.com
- Voor vragen over GarantiePlus op services.nl@rcibanque.com

 

 

 

Veelgestelde vragen

 1. WAT VALT ER ONDER DE DEKKING VAN ROUTE SERVICE+?
  Voor een schematisch overzicht van de verschillende dekkingen voor pechhulp van Route Service en Route Service+ kun je hier kijken voor Renault en hier voor Dacia
 2. IK HEB NOG FABRIEKSGARANTIE, HOE ZIT HET DAN?
  Binnen de fabrieksgarantie kan je kosteloos gebruik maken van de standaard Route Service. Deze kan zowel tijdens als na de fabrieksgarantie uitgebreid worden naar Route Service+. Voor een schematisch overzicht van de verschillende dekkingen voor pechhulp van Route Service en Route Service+ kun je hier kijken voor Renault en hier voor Dacia.
 3. IS ER OOK ROUTE SERVICE+ BESCHIKBAAR VOOR RENAULT'S OUDER DAN 20 JAAR?
  Nee, helaas niet.
 4. KAN IK HET CARAVANPAKKET IN COMBINATIE MET HET BASISPAKKET AANVRAGEN VOOR MIJN RENAULT OF DACIA BINNEN FABRIEKSGARANTIE?
  Nee, dit is niet mogelijk. Bij Route Service+ worden de extra pakketten ''+'' en ''exta'' niet los verkocht. Aanhangwagen en Caravanservice is alleen af te sluiten in combinatie met de +pakketten.
 5. KAN IK GEBRUIK MAKEN VAN ROUTE SERVICE+ ALS IK EEN ANDER MERK DAN RENAULT OF DACIA RIJD?
  Nee, alleen voor auto's van Renault en Dacia bieden wij Route Service en Route Service+ aan.
 6. DOOR WIE WORDT DE VERZEKERING UITGEVOERD?
  Allianz Global Assistance is zowel de verzekeraar als de pechhulpverlener achter Route Service en Route Service+.
 7. VOOR WELKE PERIODE VRAAG IK ROUTE SERVICE+ AAN?
  Route Service+ heeft een looptijd van 12 maanden en heeft geen automatische verlenging. Na 12 maanden kan je Route Service+ opnieuw bij je Renault- of Dacia-dealer of via de website aanvragen.
 8. WORDT ROUTE SERVICE+ AUTOMATISCH VERLENGD?
  Nee, de verzekering loopt af na 12 maanden. Daarna kan je de verzekering opnieuw bij je Renault- of Dacia-dealer of via de website aanvragen. Je ontvangt hierover van tevoren bericht. Het aanvragen via de dealer kan enkel in combinatie met een service- en/of onderhoudsbeurt.
 9. IS DE VERZEKERING OVERDRAAGBAAR AAN EEN NIEUWE EIGENAAR?
  Nee, dit is niet mogelijk. De verzekering komt te vervallen bij een nieuwe tenaamstelling van de auto.
 10. KAN DE VERZEKERING WORDEN OVERGEZET OP EEN ANDER KENTEKEN?
  Nee, dit is niet mogelijk.
 11. KAN IK TUSSENTIJDS WIJZIGINGEN AANBRENGEN IN MIJN DEKKING?
  Indien gedurende de looptijd het pakket gewijzigd dient te worden, wordt de lopende verzekering opgezegd en een nieuwe verzekering afgesloten. Op de resterende maanden van de lopende verzekering vindt restitutie (pro rata) plaats.
 12. IK WIL MIJN RENAULT/DACIA VERKOPEN, BLIJFT DE VERLENGDE GARANTIE DAN GELDIG?
  Ja, de verzekering is gekoppeld aan de auto en daarmee overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Zie artikel 6 van de algemene voorwaarden.
 13. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ROUTE SERVICE+ EN ANDERE PECHHULPVERZEKERINGEN?
  Voor een schematisch overzicht van de verschillende dekkingen voor pechhulp van Route Service en Route Service+ kun je hier kijken voor Renault en hier voor Dacia.
 14. ALS IK ROUTE SERVICE+ HEB, KAN IK DAN MIJN ANDERE PECHHULP VERZEKERING OPZEGGEN?
  Wees met een opzegging altijd zo volledig mogelijk. Hoe duidelijker en vollediger je bent, hoe makkelijker en sneller het is voor het bedrijf dat de opzegging moet verwerken. Dus vermeldt informatie als u die hebt, zoals: Polisnummer van de verzekering / abonnement. Of omschrijf duidelijk om welke verzekering het gaat. Klantnummer NAW gegevens Per wanneer je wenst op te zeggen
 15. KAN MIJN RENAULT OF DACIA OOK AFGESLEEPT WORDEN NAAR MIJN EIGEN DEALER?
  Je Renault of Dacia wordt altijd afgesleept naar de dichtstbijzijnde Renault- of Dacia-dealer. Indien je afgesleept wilt worden naar je eigen Renault- of Dacia-dealer, dan kan je dit ter plaatse bespreken. Afhankelijk van de afstand tot de dealer kunnen hier extra kosten aan verbonden zijn.
 16. WIE BEL IK ALS IK PECH HEB?
  Renault: In Nederland 0800-0303 en in het buitenland +3120-6535100. Dacia: In Nederland 0900-999 8700 en in het buitenland +3120-5929733.
 17. ALS ER IEMAND ANDERS IN MIJN AUTO RIJDT, GELDT ROUTE SERVICE+ DAN OOK?
  Ja, de auto is verzekerd als deze is onderhouden door de Renault- of Dacia-dealer. Ongeacht wie er in de auto rijdt.
 18. WAAROM HEB IK EEN CREDITCARD NODIG VOOR ROUTE SERVICE+?
  Bij de inzet van vervangend vervoer wordt gebruik gemaakt van een huurauto. Hierbij wordt altijd om een creditcard wordt gevraagd.
 19. WAAR KAN IK ROUTE SERVICE+ AANVRAGEN?
  Bij je Renault- of Dacia-dealer in combinatie met een service- of onderhoudsbeurt.
 20. WANNEER KAN IK ROUTE SERVICE+ AANVRAGEN?
  Bij je Renault- of Dacia-dealer gelijktijdig met de aanschaf van een nieuwe auto, onderhoud, APK, winter- of zomercheck.

 

PRODUCTINFORMATIE - GARANTIEPLUS:

 

 1. WAT IS GARANTIEPLUS?
  Met GarantiePlus heb je ook ná de fabrieksgarantie nog garantie op je Renault of Dacia. Je kunt de fabrieksgarantie verlengen met 1, 2, 3 of 4 jaar. Op alle modellen van Dacia, de Renault Talisman en Renault Koleos zit standaard 3 jaar fabrieksgarantie. De overige Renault modellen hebben 2 jaar fabrieksgarantie.
 2. IK HEB EEN NIEUWE RENAULT OF DACIA. WANNEER KAN IK GARANTIEPLUS AFSLUITEN?
  Tot wanneer je GarantiePlus kan afsluiten is afhankelijk van het merk en model. Voor alle Dacia modellen, Renault Talisman, Renault Koleos of Renault Espace kan je tot de auto 34 maanden oud is GarantiePlus afsluiten. Voor de overige Renault modellen kan je GarantiePlus afsluiten tot je auto 22 maanden oud is.

  Tot 1 jaar kan GarantiePlus worden afgesloten bij je Renault- of Dacia-dealer. Na 1 jaar kan GarantiePlus via deze site worden afgesloten.
 3. WAT IS ER GEDEKT MET GARANTIEPLUS?
  Met GarantiePlus dek je gebreken aan elektrische, elektronische en mechanische onderdelen van je Renault of Dacia. In artikel 11 en 12 van de algemene voorwaarden staan de precieze dekking en de uitsluitingen omschreven.
 4. IS DE PRIJS VAN GARANTIEPLUS ÉÉNMALIG OF PER JAAR?
  De GarantiePlus prijs is éénmalig. Je betaalt voor de volledige duur van het contract.
 5. WAT WORDT ER BEDOELD MET 4 JAAR OF 80.000 KILOMETER (BIJVOORBEELD)?
  De jaren staan voor het aantal jaren fabrieksgarantie plús het aantal jaren GarantiePlus. Op alle modellen van Dacia, de Renault Talisman, Espace en de Renault Koleos zit 3 jaar fabrieksgarantie. De overige Renault modellen hebben 2 jaar fabrieksgarantie. Het aan de looptijd gekoppelde kilometrage bedraagt het maximale aantal kilometers voor de totale looptijd van het contract. Aan het einde van de looptijd van het contract mag je auto dus niet meer gereden hebben dan het maximale kilometrage. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je maximaal 80.000 kilometer mag hebben gereden in 4 jaar. Het contract eindigt op het moment dat de looptijd voorbij is, tenzij de maximale kilometerstand eerder is bereikt, dan eindigt het contract op dat moment.
 6. WELKE LOOPTIJDEN / KILOMETRAGES ZIJN ER BESCHIKBAAR?
  Alle beschikbare looptijden en kilometrages zijn te vinden op deze site, als je gewenste kilometrage er niet bij staat, kies dan het kilometrage dat hier het meest op lijkt. Andere kilometrages en looptijden dan vermeld op deze site, zijn helaas niet beschikbaar.
 7. IK HEB EEN RENAULT/DACIA OCCASION, KAN IK GARANTIEPLUS AFSLUITEN?
  GarantiePlus kan alleen worden aangevraagd door de eerste eigenaar van de Renault of Dacia. Als je een Renault of Dacia occasion hebt kan je dus helaas geen GarantiePlus meer aanvragen. Dit geldt ook als de auto eerder elders in Europa al geregistreerd is geweest maar jij in Nederland de eerste eigenaar bent. Je bent dan de tweede eigenaar en kunt helaas geen GarantiePlus afsluiten
 8. IK HEB EEN VRAAG OVER MIJN GARANTIEPLUS CONTRACT, HOE KAN IK CONTACT OPNEMEN?
  Je kunt contact met ons opnemen per telefoon of per mail.
 9. MIJN RENAULT IS OUDER DAN 1 JAAR, MAAR JONGER DAN 22 MAANDEN. WAAROM KAN IK GARANTIEPLUS NIET BIJ MIJN RENAULT-DEALER AFSLUITEN?
  GarantiePlus is een verzekering. Aan de verkoop van verzekeringen zijn beperkingen opgelegd vanuit de wet (Wet Financieel Toezicht):
   
  • Een verzekering mag alleen worden meeverkocht met de auto en alleen op het moment dat de auto wordt verkocht. Op deze manier is de verkoop van de verzekering een nevenactiviteit en de verkoop van de auto is de hoofdactiviteit.
  • Verzekeringen mogen alleen los worden verkocht als de dealer hiervoor een vergunning heeft. De meeste dealerbedrijven hebben deze vergunning echter niet.
 10. IK HEB MIJN AUTO BIJ RENAULT TRUCKS GEKOCHT, KAN IK GARANTIEPLUS AANSCHAFFEN?
  Verlengde garantie zal je in dit geval ook bij Renault Trucks moeten regelen, dit kan niet via RCI/RFS.
 11. WANNEER ONTVANG IK MIJN BEVESTIGING PER BRIEF?
  Nadat je via de site hebt betaald, wordt de verzekering maximaal 2 weken later geactiveerd. De verzekering is vanaf dat moment zichtbaar voor dealers in hun systeem. Ter kennisname van de activering ontvang je een brief (circa 6 weken na activering).
 12. IK WIL MIJN RENAULT/DACIA VERKOPEN, BLIJFT DE VERLENGDE GARANTIE DAN GELDIG?
  Ja, de verzekering is gekoppeld aan de auto en daarmee overdraagbaar aan de volgende eigenaar. Zie artikel 6 van de algemene voorwarden.
 13. IK HEB GARANTIEPLUS, MOET IK NU OOK NOG EEN APARTE PECHHULPVERZEKERING AFSLUITEN?
  Gedurende de looptijd van GarantiePlus ben je ook gedekt voor pechhulp in binnen- en buitenland d.m.v. standaard Route Service. De dekking in het buitenland is beperkt. Kijk hiervoor naar het dekkingsoverzicht onder artikel 14 van de algemene voorwarden. Als dit voor jou voldoende is, hoef je niets te doen. Als je graag meer dekking wilt, is onze pechhulpverzekering Route Service+ misschien wat voor je.
 14. NADAT IK GARANTIEPLUS HEB AFGESLOTEN, KAN IK DE LOOPTIJD EN/OF HET KILOMETRAGE NOG WIJZIGEN?
  Nee, dat kan niet. Volgens artikel 3.3 van de algemene voorwarden mogen de duur en/of het kilometrage na aanvang van de verzekering niet meer worden gewijzigd.
 15. IK GA MIJN AUTO VERKOPEN, KRIJG IK DE BETAALDE PREMIE VOOR GARANTIEPLUS TERUG?
  GarantiePlus is verbonden aan de auto, ook als je deze verkoopt of inruilt. De resterende rechten gaan dan over op de nieuwe eigenaar, dat is dus gunstig voor de inruilwaarde van je auto.
 16. IK GA OP VAKANTIE. HOE WEET IK WAAR ALLE RENAULT DEALERS ZITTEN?
  Bij pech bel je met de pechhulpverlener, die helpt je verder naar de dichtstbijzijnde dealer. De contactgegevens staan op de achterzijde van je GarantiePlus pas. Vanuit het buitenland bel je: - Renault: +31 20 6535 100 - Dacia: +31 20 592 9733
 17. WELK NUMMER MOET IK BELLEN ALS IK PECH HEB?
  Bij pech in Nederland kan je bellen met: Renault: 0800-0303 Dacia: 0900-9998700 Bij pech in het buitenland kan je bellen met: Renault: +31 20 653 5100 Dacia: +31 20 592 9733 De pechhulpverlener helpt je verder naar de dichtstbijzijnde dealer.
 18. MIJN AUTO IS TOTAL LOSS, WAT NU?
  Graag ontvangen wij per aangetekende brief het bewijs van totaal verlies binnen vijf werkdagen na het ongeval op het volgende adres: RCI Financial Services Boeingavenue 275, 1119 PD Schiphol-Rijk Postbus 75760, 1118 ZX Schiphol Meer informatie staan in hetartikel 3.6 tot en met 3.8 van de algemene voorwarden.

 

MY RENAULT+ EN ROUTE SERVICE+:

 

 1. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN MY RENAULT+ EN ROUTE SERVICE+?
  Voor een schematisch overzicht van de verschillende dekkingen voor pechhulp van Route Service en Route Service+ kun je hier kijken voor Renault en hier voor Dacia. My Renault + is een Loyaliteitsprogramma van Renault en Dacia waarbij je als lid een pasje ontvangt. Hierin is alleen de basisservice van de Renault Route Service opgenomen die uitsluitend van toepassing is in Nederland. Deze houdt in dat je hulp krijgt bij pech onderweg, een eventuele noodreparatie ter plekke of de auto wordt afgesleept naar de dichtstbijzijnde Renault- of Dacia dealer. De extra services van My Renault+ zijn o.a. de gratis APK, gratis winter- en zomercheck, bijvullen vloeistoffen, vervangen van lampen, bandenreparatie en ruitreparatie. Route Service+ is een mobiliteitsservice waarbij je hulp bij pech onderweg ontvangt, niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Je sluit dan een verzekering af waarbij je een polis ontvangt. Hierbij heb je dan ook, naast reparatie ter plekke of afslepen naar de dichtstbijzijnde Renault- of Dacia-dealer, recht op vervangend vervoer of bijv. een hotelovernachting. Lees de exacte de algemene voorwarden van Route Service+. Heb je verder nog vragen over My Renault of My Renault+, lees dan hier nog verder of stel u vraag via vragen@myrenault.nl.
 2. KAN IK OOK ROUTE SERVICE+ AANVRAGEN ALS IK GEEN LID BEN VAN MY RENAULT?
  Uiteraard kan je Route Service+ aanvragen zonder dat je lid bent van My Renault. My Renault is een loyaliteitsprogramma en Route Service+ is een verzekering die je in binnen- en buitenland garandeert van hulp bij pech onderweg. Ben je My Renault+ lid? Dan ontvang je 10% korting bij het aanvragen van Route Service+. Je vindt hier een overzicht met de verschillen in dekkingen bij My Renault(+) en Route Service+. Heb je verder nog vragen over My Renault of My Renault+, lees dan hier verder of stel je vraag via vragen@myrenault.nl.
 3. IK HEB GARANTIEPLUS OP MIJN RENAULT OF DACIA, IS HET DAN ZINVOL OM ROUTE SERVICE+ AAN TE SCHAFFEN?
  Indien er GarantiePlus op je Renault of Dacia van toepassing is, dan heb je al recht op hulp bij pech onderweg van de Route Service in binnen- en buitenland. De dekking voor pechhulp van GarantiePlus is gelijk aan de dekking tijdens fabrieksgarantie. Op dit moment bestaat er nog geen Route Service+ pakket ter aanvulling van GarantiePlus. De dekking van Routeservice+ is nagenoeg gelijk aan de dekking voor pechhulp binnen GarantiePlus, met als verschil dat de RS+ ook repatriring van het voertuig dekt, als de reparatie niet binnen 2 werkdagen kan worden uitgevoerd en 10 dagen vervangend vervoer i.p.v. 3 dagen. Als je niet dubbel verzekerd wenst te zijn, raden wij je aan pas na het verstrijken van de looptijd van GarantiePlus, Route Service+ aan te vragen. Voor een schematisch overzicht van de verschillende dekkingen voor pechhulp van Route Service en Route Service+ kun je hier kijken voor Renault en hier voor Dacia.