VEELGESTELDE VRAGEN

Openstaand saldo
Wilt u het openstaand saldo van uw contract weten of vrijblijvend een inlosopgave ontvangen? Neem dan contact op met ons via klantenservice.nl@rcibanque.com

 

Wilt u extra inlossen?
Extra betalingen zijn mogelijk. Hiervoor kiest u zelf het gewenste bedrag dat u wenst af te lossen. Dit bedrag maakt u zelf over naar NL 34 INGB 0681 3129 55 T.n.v RCI financial services. Doe dit graag onder vermelding van uw contractnummer of kenteken.

 

Wijzigingen
Wilt u uw adres of IBAN-nummer wijzigen? Download dan dit wijzigingsformulier en stuurt u dit naar: klantenservice.nl@rcibanque.com

 

Operational lease
Voor vragen omtrent Operational lease, belt u naar: 020-6582110

 

Modellen, product of aanvragen
Voor vragen over specifieke Renault-modellen of het afsluiten van een product, dan kunt u terecht bij uw Renault dealer.

 

Algemeen
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons via klantenservice.nl@rcibanque.com

Geef wijzigingen in adres, rekeningnummer, etc. zo snel mogelijk aan ons door. Dit kan via ons contactformulier

Heb je een vraag of een klacht? Deze kan je indienen via ons contactformulier

Wie is RCI?

RCI Financial Services is het Nederlandse filiaal van RCI Banque. Wij zijn een 100% dochteronderneming van Renault. In samenwerking met uw Renault-dealer voorzien wij u van een betrouwbaar en verantwoord kredietadvies.

RCI biedt consumptieve leningen en verzekeringen aan. Met een consumptieve lening financiert u de koop van een auto helemaal of voor een deel. RCI financiert nieuwe auto’s van de merken Renault, Dacia, Nissan en Infiniti. Daarnaast verstrekt RCI financieringen voor gebruikte auto’s / occasions die verkocht worden via de aangesloten dealers. RCI bemiddelt in verzekeringen van andere aanbieders. Daarnaast biedt RCI verschillende zakelijke financieringsvormen.

RCI staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is ingeschreven in het AFM-register met vergunningsnummer 12009781 voor het adviseren en bemiddelen in schadeverzekeringen.

Wat is Renault Financial Services?

Renault Financial Services en Renault Business Finance zijn handelsnamen van RCI Financial Services, de huisbankier van Renault, Dacia, Nissan en Mitsubishi. Renault Financial Services verstrekt consumptieve kredieten aan particulieren voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte auto’s. Tevens bieden wij verschillende services zoals verzekeringen en verlengde garantie op uw Renault.

Wat is Renault Business Finance?

Renault Financial Services en Renault Business Finance zijn handelsnamen van RCI Financial Services, de huisbankier van Renault, Dacia en Nissan. Renault Business Finance biedt operational lease, financial lease.

Wanneer kom ik voor een krediet in aanmerking?

U komt voor krediet in aanmerking als u:

  • Een vast en regelmatig inkomen heeft en dit kunt bewijzen
  • Aan het begin van het krediet minimaal 18 jaar oud bent
  • Bij afloop van het krediet maximaal 74 jaar bent
  • Permanent in Nederland woont
Hoe bereken ik mijn maandtermijn?

Op de Renault inruiltool berekent u uw maandtermijn.

Hoeveel kan ik lenen?

Wij berekenen hoeveel u kunt lenen volgens leenregels. Deze regels zijn uitgelegd in de Gedragscode van de VFN (Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland). Wij zijn verplicht rekening te houden met kosten die later kunnen komen. Bijvoorbeeld kosten voor pensioen, een groter gezin, verlies van baan, etc.

O.b.v. uw informatie beoordelen wij of u het gewenste maandbedrag kunt betalen.Voor deze beoordeling maken wij een overzicht van uw eigen financiële situatie. Wij kijken naar vaste inkomsten, vaste uitgaven, spaargeld, etc. U moet de opgegeven inkomsten en uitgaven schriftelijk bewijzen. Ook willen wij graag weten of u een partner en/of kinderen hebt.

Mijn aanvraag is afgewezen, waarom?

Als wij uw aanvraag afwijzen dan doen wij dit in uw eigen belang. Wij willen namelijk niet dat u in de financiële problemen komt omdat u het maandelijkse bedrag niet kunt betalen.

Wij zijn aangesloten bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (het BKR) in Tiel. Voor elke financieringsaanvraag controleren wij het BKR register. Als u een lening bij ons afsluit, melden wij dit aan het BKR. Wij melden het ook als u meer dan twee maanden achterloopt met betalen.

Wordt een lening bij RCI geregistreerd bij het BKR?

Ja. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (het BKR) in Tiel. Voor elke financieringsaanvraag controleren wij het BKR register. Als u een lening bij ons afsluit, melden wij dit aan het BKR. Wij melden het ook als u meer dan twee maanden achterloopt met betalen.

Ik heb een lening op de auto die ik wil inruilen, hoe gaat dat?

Als u een lening hebt voor de auto die u wilt inruilen, dan kunnen wij die lening overnemen. Hiervoor gelden bepaalde regels. U kunt er ook voor kiezen deze lening af te betalen.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Wij maken het contract op als uw aanvraag voor een lening is goedgekeurd. Wij vragen van u kopieën van de volgende documenten:

  • Geldige legitimatie.
  • Loonstrookje niet ouder dan 3 maanden.
  • Bewijs van uw maandelijkse woonlasten (huur of hypotheek).
  • Bankafschrift niet ouder dan 3 maanden.
-

-

 

Pechhulpverzekering

Tijdens de fabrieksgarantie hebt u recht op Renault/ Dacia Route Service. Hiermee zorgt Renault / Dacia dat u mobiel blijft. Deze mobiliteitsgarantie kan worden uitgebreid met Renault Route Service+ van RCI. Na de fabrieksgarantie is Renault Route Service+ uw complete pechhulpverzekering.

Meer informatie staat op de website van RouteService+.

Route Service+ wordt aangeboden door Allianz Assistance. RCI is hiervoor de bemiddelaar.

 

Verlengde Garantie

Een nieuwe Renault of Dacia heeft altijd garantie. Dit heet fabrieksgarantie. Afhankelijk van het model is dit 2, 3 of 4 jaar U kunt deze garantie verlengen via RCI met de GarantiePlus verzekering.

Meer informatie staat op de GarantiePlus website.

GarantiePlus wordt aangeboden door de verzekeraar NMA IARD. RCI is de bemiddelaar van NMA IARD.

Bij wie sluit ik de Renault Autoverzekering af?

Bij aangesloten Renault-dealers. Vraag uw Renault-dealer naar de voorwaarden.
De klantenservice van de Renault Autoverzekering is te bereiken via (024) 366 56 25.

Is de autoverzekering ook af te sluiten voor Renault bedrijfswagens?

Jazeker. Op de pagina 'Autoverzekering' vindt u de polisvoorwaarden voor personen- en bedrijfswagens.

Heb ik uitsluitend met RCI te maken?

Renault Autoverzekering is tot stand gekomen door een samenwerking tussen RCI Financial Services B.V. en Bovemij Financiële Diensten B.V.. Renault Autoverzekering wordt aangeboden door Bovemij Financiële Diensten B.V.. Zij treedt op als gevolmachtigd agent van N.V. Schadeverzekering-Maatschappij Bovemij onder AFM-vergunningsnummer: 12010584.
De klantenservice van de Renault Autoverzekering is te bereiken via (024) 366 56 25.

Wat houdt My Revision (Extra) Pro in?

Voor een vast bedrag per maand worden alle voorgeschreven onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het verversen van de olie, vernieuwen van de olie- en interieurfilter en de controle van de vitale delen van uw auto. Bij My Revision (Extra) Pro is tevens de vervanging van onderdelen als gevolg van slijtage inbegrepen.

Hoe sluit ik My Revision (Extra) Pro af?

Dit kan via uw dealer.